Werkwijze fotoshoot

Op deze pagina over mijn werkwijze als paardenfotograaf kun je lezen hoe het er voor, tijdens en na een fotoshoot aan toe gaat.

Voor de shoot

Voordat je een shoot gaat boeken, wil je natuurlijk op de hoogte zijn van het aanbod en de tarieven. Daarom zijn daar twee uitgebreide pagina’s over te vinden op mijn website onder het kopje ‘particuliere shoot’. Hier staat als het goed is alles wat je moet weten, maar als je nog met vragen of onduidelijkheden zit, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Als je zover bent om jouw fotoshoot bij Sen Fotografie te boeken, kan dit door contact met mij op te nemen. Dit kan via het contactformulier op mijn website of door een berichtje te sturen via social media. Ik zal je zo snel mogelijk een berichtje terugsturen om samen een datum en locatie af te spreken.

Voorafgaand aan de fotoshoot vindt een aanbetaling plaats van €25 + de reiskosten. De reiskosten bedragen €0,25 per km vanaf Maastricht (postcode 6221) tot aan de shootlocatie en terug. Dit bedrag moet uiterlijk 48 uur voor de shoot begint op mijn rekening staan. Als ik meerdere shoots op eenzelfde locatie heb, zullen de reiskosten gedeeld worden. Je kunt dus ook zelf regelen om met meerdere mensen tegelijk een shoot te boeken op dezelfde locatie (bijvoorbeeld stalgenoten), zodat jullie de reiskosten kunnen delen. Ook als de locaties bij elkaar in de buurt liggen of op de route liggen, zullen de reiskosten gedeeld worden.

De aanbetaling dient uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de shoot op mijn rekening staan. Bij het social media pakket wordt er niet met een aanbetaling gewerkt, omdat het tarief daarbij van tevoren betaald wordt. Het is wel mogelijk om dit in termijnen te betalen.

Als vlak voor de shoot blijkt dat de shoot gepland staat op een regenachtige dag, zullen we samen overleggen of we de shoot naar een andere datum verplaatsen. Ik houd het weerbericht altijd goed in de gaten, dus zal in dat geval contact met je opnemen. We hopen natuurlijk dat we gewoon goed weer hebben en verplaatsen dus niet nodig is!

Tijdens de shoot

Het is de bedoeling dat we op de afgesproken tijd meteen met de shoot kunnen beginnen, zodat we de tijd optimaal kunnen benutten. Zorg er dus voor dat jij en je paard helemaal klaar zijn. Het is belangrijk dat zowel jij als je paard er optimaal uit zien. Zorg er dus voor dat je paard schoon is, en was hem/haar indien nodig. Ook is het belangrijk dat je tuig schoon is.

Tijdens de fotoshoot zal ik je assisteren door aan te geven hoe jij en je paard het mooist op de foto staan. Bij het maken van rijfoto’s zal ik aangeven welke gang en/of oefening ik per moment op de foto wil zetten, natuurlijk rekening houdend met wat jullie samen kunnen. Bij een portretstoot zal ik bepaalde poses voorstellen en uitleggen wat je hierbij moet doen, maar ik maak ook veel gebruik van de spontane momenten tussen jou en je paard. Als er bepaalde foto’s zijn die je zelf erg mooi vindt, kun je dit bij mij aangeven en gaan we ons best doen om dit voor elkaar te krijgen. Ik zal je dit aan het einde van de shoot ook altijd nog even vragen.

Tijdens een portretshoot of actiefoto’s aan de longe kun je gebruik maken van mijn fotohalster, maar je mag natuurlijk ook je eigen tuig gebruiken. Ik heb drie verschillende fotohalsters die gebruikt kunnen worden. Dit zijn een soort touwhalsters, maar dan heel dun, die tot alle maten versteld kunnen worden. Omdat het fotohalster zo dun is, kan ik deze in de nabewerking makkelijk wegwerken, waardoor het lijkt alsof je paard helemaal los staat op de foto.

Het is handig als je een extra persoon kunt regelen die bij de shoot aanwezig is, zodat hij/zij jou kan helpen en assisteren tijdens de shoot. Deze extra persoon kan je paard bijvoorbeeld vasthouden, zodat je hier zelf niet mee bezig hoeft te zijn, of kan ervoor zorgen dat je paard de goede kant op kijkt en/of zijn oren naar voren doet.

.

Na de shoot

Na afloop van de shoot ontvang je binnen 24 uur een mailtje met een galerij van de gemaakte foto’s. Hierop kun je alle onbewerkte foto’s zien, waaruit je dan zelf je de leukste foto’s kunt selecteren die je wil bestellen. Deze ga ik dan voor je bewerken. De geselecteerde foto’s hoef je maar een hartje te geven, waardoor ze in je favorietenlijstje komen te staan. Dit lijstje kan ik vervolgens ook bekijken, zodat ik precies weet welke foto’s je hebt gekozen. Zodra je favorietenlijstje definitief is, kun je mij een berichtje sturen. Neem vooral de tijd bij het uitzoeken van de foto’s. Als je hierin advies nodig hebt, kun je mij dit altijd vragen.

Als je je keuze hebt gemaakt, zal ik de factuur voor je opmaken. Zodra de betaling binnen is, ontvang je de bewerkte foto’s binnen 2 weken. Deze foto’s ontvang je op hoge kwaliteit met logo en worden via WeTransfer verstuurd. Het is ook mogelijk om de foto’s zonder logo te ontvangen voor eigen gebruik, maar het is dan niet de bedoeling om deze zonder logo op social media te plaatsen. Voor social media worden dus uitsluitend de foto’s met logo gebruikt. Ik zou het ook super leuk vinden als je mij in je foto’s tagt als je ze op Instagram plaatst, dan kan ik ze riposten in mijn story!

Als je nog vragen hebt over mijn werkwijze tijdens een fotoshoot, kun je altijd contact met mij opnemen via de contactpagina.

Scroll naar boven